Kako se u zadnje vrijeme proizvođači takmiče sa predstavljanjem električnih i hibridnih modela, čini se da više niko ozbiljno ne računa na klasične motore sa unutrašnjim sagorijevanjem.

Španski Seat je u prošloj godini isporučio 517.600 automobila, što je najviše u 68-godišnjoj istoriji ovog proizvođača, uz dobit od 294 miliona eura.

Razvojni tim ovog člana VW koncerna konstantno radi na novim modelima, ali i na alternativnim gorivima.

Tako su došli na ideju da pokrenu projekat proizvodnje goriva od kućnog otpada, tako što će prikupljati ostatke organskog porijekla, odnosno biljnog i životinjskog i pretvarati u gas – biometan.

Eksperimentalni pogon Seat Ecopark postavljen je u blizini Barselone, a do biogoriva se dolazi u 3 koraka:

Reciklaža – Svaki stanovnik Barselone dnevno proizvede 1,5 kilogram otpada, a oko 40% se reciklira. Sa prikupljenom količinom organskog otpada, potencijalno je moguće napraviti dovoljno biometana, da 10.000 automobila pređe po 15.000 kilometara na godišnjem nivou!

Transformacija – prikupljeni otpad se razvrstava i ubacuje u rezervoare visine 26 metara Seatovog Ecoparka. U ovom postrojenju visine osmospratnice, otpad se bez prisustva vazduha drži 30 dana, a iz procesa dekompozicije dobija se gas sa sadržajem metana od 65%.

Iz ovog postrojenja ne izlazi nikakav otpad koji se baca – sve što se ne pretvori u biogas koristi se kao poljoprivredno đubrivo.

Rafinacija – Kako za pogon automobila udio metana mora biti minimalno 90%, dobijeni biogas se prečišćava i kompresuje u posebnom postrojenju.

Iz Seata navode da je ovaj dio procesa posebno važan, jer žele da dobiju gas koji je po karakteristikama identičan prirodnom gasu (CNG -Compressed Natural Gas), čijim se sagorijevanjem u motoru dobija dvostruko više energije nego upotrebom standardnog plina (LPG).

Tako se dobijeno biogorivo može koristiti na već postojećim stanicama za točenje gasa – kompletan postupak da se napuni jedan rezervoar automobila traje samo tri minuta.

Trenutno se biogas testira na 4 automobila, od toga tri Leona i jedna Arona TGI, kako bi se provjerilo da li ima ikakvog negativnog uticaja na komponente motora.

Navedeni automobili koriste 1.0 litarski trocilindrični motor sa 90 KS, posebno modifikovan za upotrebu metana, sa niklovanim klipovima i olakšanim turbo-punjačem.

Sa jednim punjenjem od 14 kg biometana prelaze 400 km, a kako imaju i rezervoar za benzin, ukupan domet je 560 km.

Plan je da testni automobili pređu po 30.000 km isključivo na biogas, a ako ne bude značajnog negativnog efekta na motore, moglo bi se ići i na masovniju komercijalnu upotrebu.

Sa postojećim kapacitetom ovog postrojenja, svake godine bi moglo se proizvesti dovoljno biogasa da 3.750 Seat Leona obiđe Zemaljsku kuglu!

Pored toga što je ovo gorivo dobijeno iz otpada, prednost je i što njegova upotreba smanjuje emisiju štetnog CO2 za 80% u odnosu na upotrebu benzina, što u zemljama EU znači i poreske olakšice.

Osim Seata, u projektu učestvuje i lokalna zajednica, energetski institut Catalia kao i nekoliko kompanije iz sektora obnovljivih izvora energije.

Više o tome kako je Audi uštedio 110 miliona eura zahvaljujući radnicima možete pročitati ovdje.

Vladimir Grujić