Godinu i po dana od predstavljanja nove “šestice”, Audi je predstavio ultimativnu verziju karavana – RS6 Avant.

Iako su se na internetu ranije pojavljivale špijunske slike sa testiranja na Nirburgringu, sada smo konačno dobili priliku da bez kamuflaže vidimo kako će ovaj model izgledati.

Iako se RS6 ne prodaje u velikim brojevima, jako je bitan za sportski imidž koji Audi Sport gaji već 25 godina, od predstavljanja originalnog brzog karavana RS2.

Koliko je Audi dao na značaju ovom modelu, govori i činjenica da RS6 dijeli samo prednja vrata, krov i poklopac gepeka sa standardnim A6 karavanom, dok su svi ostali elementi karoserije posebno urađeni za ovog monstruma.

Audi je naveo da će sada više dati naglasak na “shadow” dizajn, pa tako nema previše hromiranih elemenata. Široka maska hladnjaka je lakirana u crnu boju, bočno su pozicionirani široki usisnici za vazduh, a umjesto standardnih A6 farova, RS6 je dobio LED Matrix svjetla sa modela A7.

Hauba je profilisana sa “powerdome” izbočinom, čime se daje do znanja da se tu krije veliki motor, a bočna linija se nastavlja na elegantnu krovnu liniju sa širokim D stubom.

Bokovi su prošireni za 40 mm sa svake strane, kako bi se uklopili enormni aluminijumski točkovi od čak 22 cola (gume su profila 285/30), a zadnji kraj karakterišu krovni spojler i legendarne ovalne izduvne cijevi.

Standardni auspuh ima hromirane cijevi, a ako su crne – radi se o opcionalnom RS izduvnom sistemu.

Stiče se utisak da je novi RS6 vizuelno naglašeno sportski, što može zasmetati ljubiteljima ranijih generacija, koje su bile poznate po svom decentnom izgledu, odnosno nisu se previše isticale – poznati naziv “spavač”.

Za pogon je iskorišten već poznati 4.0 litarski twin-turbo V8 motor iz prošle generacije, koji sada razvija 600 konjskih snaga  i 800 Nm obrtnog momenta u rasponu od 2.100 i 4.500 obrtaja u minuti.

Sa ovim motorom RS6 ubrzava do 100 km/h za 3,6 sekundi, do 200 km/h mu treba 8,4 sekunde, a sprint se završava na 250 km/h (elektronski limitiranih).

Uz paket Dynamic, maksimalna brzina se povećava na 280 km/h, a Dynamic Plus donosi brzinski maksimum od čak 305 km/h.

Nezvanično, Audijevi testni vozači su na stazi Nardo postizali i skoro 320 km/h.

Uz oba paketa isporučuje se i mehanički diferencijal koji omogućava raspored snage po osovinama, tako da je moguće isporučiti do 70% snage na prednju, odnosno 85% na zadnju, u zavisnosti od potrebe.

Snaga se prenosi uz pomoć Titronic mjenjača sa 8 brzina i Quattro pogona na sve točkove, za kočenje su zaduženi diskovi od 420/370 mm, a moguće je i naručiti keramičke diskove od čak 440 mm.

Kada je riječ o ovjesu, RS6 dolazi standardno sa vazdušnim multilink ogibljenjem, koje je sušteno za 20 mm u odnosu na bazni A6, a na brzinama iznad 120 km/h se spušta za dodatnih 10 mm.

Moguće je naručiti opcionalni RS Sport Suspension Plus paket, koji uključuje hidraulično podešavanje amortizera u 3 nivoa.

Za podešavanje načina vožnje postoji 6 opcija: Comfort, Auto, Dynamic, Efficiency, RS1 i RS2. Zadnja dva navedena su potpuno konfigurabilna, pa vozač može da podesi opcije motora, ogibljenja, upravljanja i izduvnog sistema pomoću jednog prekidača na volanu.

Unutrašnjost Audija RS6 je pretrpila najmanje izmjena – tu je zadnja verzija MMI sistema sa virtuelnom instrument tablom i ekranima osjetljivim na dodir, uz sportski profilisana RS sjedišta.

Ipak, RS6 ima svoje dodatne opcije, kao što su mjerač G-sile, termometar raznih komponenti pogona, mjerač pritiska turbina kao i štoperica.

Start prodaje Audija RS6 se očekuje početkom 2020. godine, a iako cijena nije objavljena, imajući u vidu prethodnu generaciju, može se očekivati da će koštati oko 120.000 eura za baznu verziju.

Top 10 zanimljivosti o Audiju, možete pročitati ovdje.

Vladimir Grujić