Na sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, Mercedes je predstavio svoju novu kupe limuzinu Mercedes-Benz CLA. Najmanji limuzinski model je u prvoj generaciji praktično pokrenuo novu klasu, a sa prodajom od 750.000 komada se smatra velikim uspjehom, tako da su očekivanja od novog modela prilično velika.

Mercedes se okrenuo IT ofanzivi, tako da je u novi model ugradio elektronske novitete koji ranije nisu viđani u kompaktnoj klasi. Iako je još uvijek za stepenicu ispod C klase, ovaj model ima poseban zadatak u prodajnom portfoliju Mercedesa.

CLANovi model je nešto veći, sportskiji i tehnološki napredniji nego prethodnik, pa jasno cilja na mlade kupce, koji su mlađi 10 godina od prosječnog Mecedesovog kupca. Time se stvara vjernost brendu, jer je 75% kupaca prethodnog modela CLA opet kupilo neki Mercedesov model.

Nekima će prednji dio biti praktično isti kao sa A klase – Mercedes ipak mora da poštuje kućni dizajnerski pravac, ali CLA opet ima svoj karakter.

CLAPrednji kraj je sada oštrijih linija sa izraženom novom maskom i branikom, užim LED svjetlima koja se nastavljaju na dugačku haubu. Klasična kupeovska linija krova se spušta na zadnji kraj koji podsjeća na bratski model CLS, a raspored stop svjetala i registarske tablice vizuelno CLA čini širim nego što jeste.

CLAProporcije modela sa širokim tragom točkova, kabinom blago pomjerenom prema nazad i proširenim blatobranima oslikavaju sportsku eleganciju novog CLA. Dinamičnu pojavu dodatno naglašavaju aluminijumski točkovi veličine od 16 do 19 inča.

Unutrašnjost je veoma slična ranije predstavljenoj A-klasi, ponuda prostora je za par centimetara veća nego kod starog modela, dok je gepek za 10 litara manji. Enterijerom dominiraju dva ekrana info sistema koji se kontrolišu pomoću velikog okretnog prekidača, a najveća novost je MBUX (Mercedes Benz User Experience) sistem sa ličnim asistentom.

CLADovoljno je da kažete: “Hej Mercedes” i sistem će se aktivirati – tada možete dati razne glasovne komande: ne samo za navigaciju, nego ćete moći tražiti da vam sistem pročita zadnje sportske rezultate, najnovije vijesti, vremensku prognozu i slično. Gestovi rukom su takođe podržani, a npr. ako posegnete rukom na suvozačevo sjedište u mraku, auto će ga automatski osvijetliti jer pretpostavlja da hoćete nešto da uzmete sa njega.

Po prvi put u kompaktnoj klasi CLA je dobio elektronske sisteme koji omogućavaju polu-autonomnu vožnju, tako da kamere i senzori prate promet do 500 metara ispred vozila, te omogućavaju da automobil sam upravlja, ubrzava i koči prilikom vožnje na autoputu.

CLANa premijeri je prikazan primjerak CLA 250 sa četvorocilindarskim 2.0 litarskim benzinskim motorom od 225 konjskih snaga i 350 Nm obrtnog momenta i  sedmostepenim automatskim mjenjačem sa duplim kvačilom. Mercedes je najavio veliki izbor motora, koji će uključivati hibridne i elektro verzije u zavisnosti od tržišta, a biće ponuđen i pogon na sve točkove.

CLASa tragom točkova širim za 5,5 cm nazad i 6,3 cm naprijed, poboljšanom aerodinamikom, multi-link ogibljenjem na zadnjoj osovini i opcionalnim adaptivnim amortizerima, Mercedes CLA garantuje bolje vozne osobine u odnosu na prethodnika.

Njemački proizvođač je sa ovim modelom dao domaći zadatak konkurekciji, pa se čeka odgovor Audija sa novim A3.

Model CLA će se proizvoditi u Mercedesovoj fabrici u Mađarskoj, a na tržište dolazi sredinom 2019. godine.

Vladimir Grujić