Opšte je poznato da vozači iz mnogih zemalja pretenduju da zamijene svoje automobile na svakih 3 do 5 godina. To znači da će oni prodati stare i kupiti novije automobile 2 do 3 puta u periodu od jedne decenije.

Tu se javlja problem štelovane kilometraže, koji je veoma izražen, tako da se ljudi suočavaju sa velikim gubicima kada kupuju automobile.

Prevare u obliku štelovane kilometraže su, složićemo se, jedan od najvećih problema na tržištu polovnih automobila u cijelom svijetu.

Takođe, u očima zakona je veoma teško prepoznati krivca koji je učestvovao u štelovanju kilometraže. I baš zbog zastupljenosti ovog trenda, nepošteni prodavci dižu vrijednost svojim automobilima radeći očiglednu prevaru – lažiranje originalne kilometraže.

Najveća platforma za provjeru istorije automobila, carVertical, je odradila detaljno istraživanje kako bi saznala koji automobili imaju najčešće štelovanu kilometražu.

Preko 570.000 izvještaja automobila je analizirano kako bi se postigli precizni rezultati. Takođe, istraživanje pokazuje koliko su novca kupci izgubili prilikom kupovine automobila koji ima vraćenu kilometražu.

Dominacija dizelaša

Prema izvještajima rađenim u 2020. godini, najveći broj lažiranja kilometraže je prepoznat kod automobila koji imaju dizel motore.

Gotovo da je kod tri četvrtine (74,4 posto) svih izvještaja prepoznat ovaj fenomen štelovanja kilometraže. Ko što znamo, dizelaši su pouzdan izbor kod vozača koji prelaze velike distance svakog dana.

To je zapravo glavni razlog što dosta polovnih automobila ima lažirane brojke kada je u pitanju kilometraža.

Sa druge strane, kod benzinaca se znatno rjeđe javlja problem štelovane kilometraže. Samo 25 posto svih provjerenih automobila ima vraćene kilometre, ali ovo se može promijeniti u budućnosti zato što se odnos prodatih dizelaša i benzinaca gotovo izjednačio u proteklih par godina.

Sa samo 0,6 posto slučajeva, automobili na električni pogon, kao i hibridi, se veoma rijetko nalaze u statistici ove prevare.

Jednostavan potez, veliki dobitak

Kilometar sat se može naštelovati veoma lako,  i to za samo par stotina evra. Čak i noviji modeli, koji imaju jake softvere i sigurnosne sisteme, potpadaju pod ovaj ružan trend. 

U carVertical istraživanjima, u zavisnosti od godišta, stanja, i korišćenosti automobila, vraćena kilometraža može da poveća vrijednost automobila čak za 25 posto.

Podaci pokazuju da cijena vozila koji se uvezu iz USA, se obično uveća čak za neverovatnih 6.000 eura. I sve je to omogućeno prostim vraćanjem kilometraže.

I zato, bez prave slike o istoriji automobila, kupac može preplatiti vozilo i to za par hiljada eura.

Stariji automobili imaju veće razlike u kilometraži

Prema podacima istraživanja, automobili kojima je vraćena kilometraža su najčešće oni napravljeni između 1991. i 1995. godine. Vozila u ovoj starosnoj grupi imaju prosjek vraćene kilometraže od oko 80.000 kilometara.

Tu zapravo i nema puno iznenađenja, jer su stariji modeli jednostavniji za štelovanje sa tehničke strane. Baš zato je i lakše da se vrati kilometraža na ovim automobilima.

Pored toga, istraživanje je pokazalo da vozila napravljena između 2016. i 2020. godine imaju u prosjeku oko 36.000 kilometara vraćene kilometraže.

Na taj način, šteta u finansijskom smislu može biti i do nekoliko puta veća nego kod starijih automobila.

Takođe, istraživanja pokazuju da u nekim slučajevima, prevara oko kilometraže može da dostigne između 200.000 i 400.000 kilometara.

Zaključak

Mnogi kupci polovnjaka nisu svjesni istorije automobila koji bi željeli da kupe.

Na sve to, neki prodavci uopšte ni ne znaju kroz šta su im sve automobili prošli. Izvještaj istorije automobila pruža određene činjenice koje mogu biti od pomoći kako biste izbjegli kupovinu lošeg automobila.

Takođe, ovaj izveštaj pomaže i oko pregovaranja, posebno oko cijene.

Dvadeset pet posto vrijednosti automobila se čini kao jak razlog da se provjeri istorija automobila prije kupovine!

Ako želite da provjerite automobil, možete to uraditi klikom ovdje.