Infiniti je na salonu automobila u Parizu predstavio studiju sportskog kupea na bazi serijskog modela Q60, Infiniti Project Black S. Prototip je nastao saradnjom tima inženjera Infiniti i Renault Sport Formula 1 tima, a glavni detalj je prvi dual-hibrid sistem ikada ugrađen na putnički automobil.

Prvobitni model je predstavljen u Ženevi 2017. godine, a za ovu verziju pretrpio je značajne izmjene: smanjena je težina, enterijer je uređen u trkačkom maniru, dodatno je unaprijeđena aerodinamika, a pogon je ojačan prvim hibridnim sistemom koji prikuplja energiju kod kočenja, ali i kod ubrzavanja.

INFINITI – Project Black S

Ovaj sistem je razvijen iz iskustava Formule 1 i predstavlja sledeći korak u proizvodnji ultimativnih sportskih automobila. Osnova je twin-turbo 3.0 litarski V6 benzinski motor sa 400 konjskih snaga.

Pored ovog motora, automobil posjeduje još 3 elektromotora/generatora, od kojih je prvi vezan za prikupljanje kinetičke energije tokom kočenja, dok su druga dva prikupljaju energiju iz turbo punjača.

Prikupljena energija se skladišti u bateriji kapaciteta 4,4 kW, a koristi se na dva načina: prvo kao anti-lag sistem, tako što se motori spojeni na turbine održavaju na visokom broju obrtaja, a drugo za pogon elektomotora od 120 kW. Ovako se dobijaju zbirno 563 konjske snage, što omogućava ubrzanje od 0-100 km/h za ispod 4 sekunde, dok najveća brzina ovog modela nije objavljena.

Za kočenje su zaduženi keramički diskovi od 380 mm, a točkovi od 21 cola dopunjuju agresivan spoljni izgled, koji krase aerodinamični paneli od karbonskih vlakana, inspirisani motosportom.

Enterijer je u skladu sa ostatkom automobila, sa oznakama Renault Motosport tima, obilnom upotrebom karbonskih vlakana i žutim detaljima.

Infiniti Project Black S pokazuje u kojem smjeru će ići dalji razvoj sportskih modela ovog brenda i sa nestrpljenjem očekujemo šta će sledeće spremiti.