Velike naftne kompanije, kao što su Exxon Mobil Chevron, Shell, Total i norveški Equinor se pripremaju za pad cijena nafte na 10 USD za barel, kao što je to bio slučaj 1986. ili 1998. godine.

Oni su u svojim planovima za sljedeći period uveli rigorozne mjere štednje i rezanja troškova, kako bi opstale u toku najvećeg pada cijena u zadnjih 20 godina.

Trenutno se cijena Brent nafte kreće oko 30 USD, WTI je 23 dolara, ali svakodnevno stižu vijesti o još većem padu cijena ovog energenta.

Zašto se dešava ovoliki pad cijene?

U isto vrijeme su se desila dva značajna događaja – epidemija virusa Corona i trgovinski rat Saudijske Arabije i Rusije.

Zbog epidemije, došlo je opšteg obustavljanja ekonomskih aktivnosti, pa sada nema regije u svijetu koja troši veće količine nafte.

Velike naftne kompanije su ranije uvijek bile bolje zaštićene od pada profita zbog niske cijene nafte, jer imaju u vlasništvu kompletan lanac – od bušotine, preko rafinerije do maloprodaje.

Kada cijena nafte padne, one su to kompenzovale većom prodajom gotovih proizvoda, jer im usljed niske cijene poraste potražnja.

Sada su naftaši u problemu, jer u ovoj situaciji tog mehanizma nema – gorivo je jeftino, ali ne funkcioniše ekonomija, nema letova, putovanja, transporta, tako da nema potražnje.

rafinerijaNaftne kompanije trebaju određenu cijenu nafte kako bi pokrile troškove poslovanja i obezbijedile dividendu dioničarima.

Procjena američkog Goldman Sachsa je da Exxon Mobil treba cijenu oko 70 USD, a Chevron 50 USD, pa je jasno da im period niskih cijena nikako ne odgovara.

Ako se cijena ispod 30 USD za barel zadrži duže vrijeme, naftni sektor će ući u ozbiljnu krizu, što znači da će oko 20% firmi iz ovog sektora propasti.

Zbog pada tražnje, Exxon Mobil je redukovao proizvodnju u svojoj drugoj po veličini rafineriji Batton Rouge u Luizijani (kapacitet joj je 22 miliona tona godišnje, a sve rafinerije na području Ex-Yu zajedno imaju kapacitet oko 12 miliona tona).

Poseban problem su zalihe.

Kada dođe do oštrog pada prodaje, zalihe nafte i naftnih derivata naglo porastu.

Kako npr. SAD imaju državne rezerve nafte, u vremenu kada cijena pada, one kupuju naftu na tržištu i skladište je u svojim rezervoarima.

Međutim, prema zadnjim informacijama i njihovi skladišni kapaciteti su popunjeni, pa se planira da će se na tržištu uskoro pojaviti veliki višak nafte.

Ovo će značiti da bi cijena nafte mogla postati negativna, odnosno da će proizvođači sirove nafte plaćati rafinerijama da preuzmu ove viškove.

rafinerija 2Ipak, to ne znači da će vam neko na benzinskoj stanici platiti da napunite rezervoar, već da će rafinerije više služiti kao skladišta.

Što se tiče Saudijske Arabije, oni su izabrali nepovoljan trenutak da izađu iz sporazuma o cijenama nafte, jer se nisu nadali ovolikom padu zbog pandemije virusa korona.

Oni su zadnje 3 godine imali dogovor sa Rusijom da održavaju proizvodnju na nekom nižem nivou, kako bi zadržali visoke cijene, ali kada su uvidjeli da bi zbog virusa moglo doći do globalnog pada cijena, njihov „plan“ je bio da povećaju proizvodnju i prodaju što više nafte dok su cijene još relativno visoke.

benzinska stanicaKako su cijene brzo pale na ispod 30 USD, pokazalo se da strategija i nije dala dobar rezultat, jer je saudijski budžet projektovan na cijenu nafte od 84 dolara, a ruski na 40 USD.

U slučaju da cijena nafte potraje na nivou od oko 25 dolara, koristeći rezerve, ruski budžet može da izdrži čak 6 do 10 godina, dok saudijski samo dvije.

Čak je i po pitanju kapaciteta Rusija u prednosti, jer može da proizvede 11 miliona barela dnevno, „da se ne oznoji“, dok Saudijci od 1973. godine nisu prešli 8 miliona barela dnevno.

Rusija je iz ovog aranžmana sa Saudijskom Arabijom zaradila oko 140 milijardi dolara za 3 godine.

Izgleda da savjetnici princa Salmana nisu uradili baš najbolji posao, pa su sada primorani da smanje svoj budžet za ovu godinu za čak 13 milijardi dolara.

Imajući ovo u vidu, najvjerovatnije će doći do „primirja“ između ove dvije zemlje, koje će redukovati proizvodnju i tako pokušati održati cijenu na višem nivou od trenutnog.

Vladimir Grujić